Pilot verduurzaming woningen is van start gegaan

Daan Boonstra van Sameen is in februari in opdracht van het Energieteam gestart met de pilot om bewoners te ondersteunen bij de verduurzaming van hun woning. Sameen is een bedrijf dat studenten inzet om verduurzamingsprojecten te realiseren.

De eerste woning die hiervoor is geselecteerd bevindt zich in de Kramerstraat. Dit huis is mede gekozen omdat er in de straat veel woningen van hetzelfde type zijn. Daan onderzoekt de mogelijkheden voor verduurzaming en schrijft hier een rapport over.

In dit advies zal aan de volgende aspecten aandacht worden besteed:

  • Bouwkundige verduurzamingsmaatregelen voor elk structureel onderdeel van de thermische schil van de woning (vloer, gevel en dak), waarbij ook de impact van deze maatregelen wordt geïdentificeerd en beschreven.
  • Installatietechnische verduurzamingsmaatregelen voor de installatie van de woningen, inclusief de effecten van deze maatregelen die worden geanalyseerd en beschreven in het rapport.
  • Eventuele relevante subsidies die beschikbaar zijn voor de verduurzamingsmaatregelen worden toegevoegd aan het rapport.

Dit rapport zal worden gedeeld met de andere bewoners van deze straat. Ons idee is dat dit bewoners enthousiast maakt om individueel of door middel van collectieve inkoop hun woning te verduurzamen.

Wij verwachten dat het rapport van de woning in de Kramerstraat in maart wordt opgeleverd. Daarna wordt gestart met het onderzoek van woningen in 2 andere straten.

Plaats een reactie