Nieuwsbrief 2 – Oktober 2023

Bij het begin van de winter gaat als vanzelf weer de aandacht uit naar een duurzame en zuinige manier om onze woningen te verwarmen.

Het Energieteam De Hunze/Van Starkenborgh is bezig met nieuwe initiatieven om te bekijken hoe we de buurtbewoners daarmee kunnen ondersteunen. Dat is een tijdrovende klus, omdat we daarbij afhankelijk zijn van de steun en kennis van andere organisaties. Er zit een aantal activiteiten in de pijplijn waarvan we hopen dat we daarmee de verduurzaming van De Hunze/Van Starkenborgh een duw in de goede richting kunnen geven.

Met meest concreet op dit moment is een informatieavond die we op 8 november houden met Grunneger Power in De Hunzeborgh. De Hunze/Van Starkenborgh is een van de ruim tien wijken in Groningen waar de energiecoƶperatie  momenteel in het bijzonder aandacht aan schenkt om de verduurzaming van woningen aan te jagen.

Het exacte programma van de avond moet nog worden vastgesteld, maar waarschijnlijk zullen experts van Duurzaam Groningen en Grunneger Power aanwezig zijn om te bekijken hoe we de vergroening van De Hunze/Van Starkenborgh een boost kunnen geven. De inzet is dat buurtbewoners op de avond een afspraak kunnen maken met een energieadviseur. Bovendien is het de bedoeling dat de bijeenkomst een vervolg krijgt met twee inloopspreekuren.

Afhankelijk van de stand van zaken kan het Energieteam ook informatie geven over een tweede actie waar het aan werkt.  Het wil in samenwerking met het bedrijf Sameen van een aantal woningtypes, laten onderzoeken hoe die op de meest voor de hand liggende manier verduurzaamd kunnen worden. Met die informatie kunnen dan meer huishoudens hun voordeel mee doen. Het meest ideale vervolg zou zijn dat daarop een gezamenlijke offerte-aanvraag en inkoop volgen.

Of deze pilot er werkelijk komt, hangt of van de vraag of een aanvraag voor een subsidie van 6000 euro van de provincie wordt gehonoreerd.

Namens het Energieteam De Hunze/Van Starkenborgh,

John Geijp

Plaats een reactie